Vitaliteit - Levenskracht

Wil je meer vitaliteit ervaren? Kom dan in beweging. Lichamelijke inspanning geeft energie. Met kleine stapjes voorwaarts wordt je vitaler en ga je de strijd aan met vermoeidheid. Samen met ADS21 de blik vooruit en op weg naar een energieker leven.

Vitaliteit is levenskracht, een overvloed aan energie. Het eerste deel van het woord, vita, betekent leven. Het geeft de gezondheid aan en is een indicatie voor de flexibiliteit en rekbaarheid in geval van stress of tegenslag. Vitaliteit omvat 3 dimensies: Energie, Motivatie en Veerkracht.

  1. Energie: de mate waarin jij je energiek, sterk en daadkrachtig voelt.
  2. Motivatie: de mate waarin je doelen stelt en de mate waarin je er naar streeft die gestelde doelen te bereiken.
  3. Veerkracht: de mate waarin je in staat bent om met de (dagelijkse) problemen en uitdagingen om te gaan en de draad weer op te pakken bij teleurstellingen. 

Helaas kunnen verschillende factoren (zoals stress, ongezonde leefstijl, geen loopbaan vooruitzichten, financiële-, relatie- en gezondheidsproblemen) zorgen voor een vermindering aan vitaliteit. De mate van vitaliteit is afhankelijk van een gezonde fysieke en mentale gesteldheid. Vermoeidheidsklachten maken dat je jezelf minder vitaal voelt. Je mist een goede bruisende energie om je sterk en fit te voelen.

Wij geven bij ADS 21 trainingen om je weer vitaler te voelen. Bij vitaliteitstraining gaat het om vier componenten:

  1. Het optimaliseren van een goede energiebalans door middel van meer bewegen-trainen-.
  2. Rusten door ontspanning, een goede ademhaling en nachtrust.
  3. Goede voeding.
  4. Het hebben van een doel. Waarvoor doe ik het?

Ingrediënten voor succes