Wie is wie

Ik ben Joop Cobussen en sinds 1983 actief als fysiotherapeut met speciale interesse in orthopedie en sport. Vanaf 1985 tot en met 2020 ben ik eigenaar geweest van een praktijk voor fysiotherapie en gespecialiseerd in manuele therapie, sportfysiotherapie met aantekeningen in dry needling en fasciatherapie.

Ik ben al sinds mijn jeugd een actief sporter. Ik voel mij goed en energiek als ik regelmatig intensief beweeg. Bewegen draagt bovendien ook bij om mijn gewicht een beetje onder controle te houden. Ik ben ervan overtuigd dat intensief bewegen de mens goed doet.

Vanuit mijn professionele ervaring weet ik dat als personen met geen of een matige sportieve achtergrond meer gaan bewegen hun energieniveau verhogen en zich beter in hun ‘vel’ voelen. Zelf heb ik ervaring opgedaan in het schaatsen ( 2x Elfstedentocht volbracht), wielrennen, ATB  en hardlopen (tweemaal een marathon volbracht). Op dit moment ben ik geregeld actief op de wielrenfiets en ATB en als het toelaat trek ik mijn hardloopschoenen aan. In 2017 heb ik een wens van mij in vervulling laten gaan en heb alleen een trektocht op de fiets door Europa gemaakt.

Vanuit mijn interesse voor de sportfysiotherapie ben ik in 2002 in aanraking gekomen met de Energy Control Methode van Stans van der Poel. Inmiddels een kleine twintig jaar verder doet de gelegenheid zich voor om mij me volledig op de Energy Control Methode te richten. Deze methode vormt de ruggengraat van de aanpak van ADS 21.

Dat mensen zelf een doorslaggevende rol in het herstelproces kunnen innemen is voor mij duidelijk. Hierbij spelen  persoonlijke factoren van mensen een belangrijke rol.

Ik probeer antwoorden te vinden op de volgende vragen: Wat heb ik ? Hoe lang gaat het duren ? Wat zijn de consequenties ? Hoe krijg ik het onder controle ? Wat is de oorzaak ?

Mijn drijfveer is gericht om mensen te helpen om zichzelf te verbeteren. Met mijn kennis en ervaring, geduld en gedrevenheid kan ik sturing geven aan dat proces met het doel de  regie over de eigen gezondheid weer terug te vinden.

Met de oprichting van ADS 21 kan ik daar invulling aan geven en mijn kennis en vaardigheden volledig inzetten om de strijd aan te gaan met (vermoeidheids) klachten. Al sinds het begin in mijn ondernemerschap in de fysiotherapie heb ik mij gericht op de 4 A’s: Aandacht, Anders, Actueel en Actief. Bij ADS 21 ga ik daar actief en energiek mee verder.

Ervaring

2021

ADS 21

Start ADS 21, vitaliteit, training en herstel

2020 - heden

Fysio- en manueel therapeut

Fysiotherapeut en manueel therapeut bij CFB-Ede

2019

Fasciatherapeut

Opleiding afgerond

1985 - 2020

Praktijkhouder Fysio Team Renkum

Focus op orthopedische problemen en sport

1994-1999

Fysio- en manueel therapeut

Werkzaam op het sportcentrum Papendal

1993

Afgestudeerd als manueel therapeut

Opleiding behaald

1984-1991

Fysiotherapeut F.C. Wageningen

Sportfysiotherapeut bij destijds betaald voetbalclub F.C. Wageningen

1983

Afgestudeerd als fysiotherapeut

Afgestudeerd als fysiotherapeut